[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” solicită audierea ministrei Dumbrăveanu
10 Septembrie

Partidul „Pro Moldova” atrage atenția guvernării și a majorității parlamentare asupra atitudinii față de angajații din sistemul de sănătate și vine cu un apel public de a opri măsurile represive față de aceștia, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, deputata Ruxanda Glavan a menționat că multe dintre promisiunile făcute de guvernare nu au fost îndeplinite.

„Au promis organizarea testării periodice și gratuite a personalului medical – nu s-a întâmplat. Au acuzat că mulți medici nu știu cum să se echipeze corespunzător – unii duc lipsă de aceste echipamente. Au promis 16 mii de lei compensație pentru cei care s-au îmbolnăvit de COVID-19 la locul de muncă – i-au supus unor represiuni pentru a demonstra că nu s-au îmbolnăvit din altă parte”, a spus Ruxanda Glavan.

În acest sens, „Pro Moldova” propune guvernării păstrarea indemnizației de 16 mii lei; introducerea indemnizației de 100 mii lei pentru familiile unde a decedat un angajat din sistemul medical; realocarea banilor pentru campania electorală pentru dublarea salariilor medicilor.

De asemenea, „Pro Moldova” o invită pe ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu la audieri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților