[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pro Moldova și Platforma DA, la discuții. Au agreat necesitatea învestirii unui Guvern anticriză
2 Iulie

Reprezentanții Grupului parlamentar Pro Moldova anunță că au avut o rundă de consultări cu reprezentanții fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, la care au discutat situația social-politică și economică din țară, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat al grupului, părțile au abordat subiectele de actualitate – „între care proiectele pentru care Guvernului lui Dodon și-a asumat răspunderea, în condițiile în care Legislativul este funcțional, iar proiectele pot trece prin procedură normală, astfel încât aleșii poporului să le examineze și să se asigure că executivul condus de Igor Dodon nu strecoară scheme criminale, precum s-a întâmplat în luna aprilie. Parlamentarii s-au expus în repetate rânduri pentru majorarea salariilor, pensiilor și sporirea sprijinului social pentru oameni încă de la începutul pandemiei, când au indicat și sursele financiare de unde pot fi acoperite aceste cheltuieli. Asumarea de răspundere pe patru proiecte a guvernului consilierului Chicu nu este altceva decât o șmecherie a lui Dodon, care se acoperă cu declarații frumoase despre grija față de oameni, pentru a ascunde scheme criminale”.

„Deputații au expus viziunea lor asupra problemelor stringente din economie, precum și au prezentat măsurile urgente care urmează să fie întreprinse pentru susținerea mediului de afaceri, fermierilor, precum și a persoanelor care au pierdut locul de muncă. O atenție aparte a fost acordată crizei sanitare și situației lucrătorilor medicali impuși să activeze într-un regim excepțional și lăsați fără susținere din partea Guvernului. De asemenea, a fost discutată agenda parlamentară, în contextul problemelor cu care se confruntă oamenii pe perioada pandemiei”, se mai arată în declarația grupului.

În același timp se declară că, deputații au menționat necesitatea examinării proiectelor așteptate de cetățeni – „reclamând substituirea de către actuala majoritate a temelor vitale cu cele care vin în Parlament la indicația lui Igor Dodon exclusiv pentru a-i asigura un nou mandat la președinție”.

În final, părțile au abordat problema „incompetenței probate a actualului executiv și au agreat necesitatea învestirii unui Guvern anti-criză”, potrivit comunicatului.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților