[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” propune crearea unui Cod al Sănătății
6 Mai

Grupul parlamentar „Pro Moldova” propune crearea unei Comisii speciale parlamentare, formată din membri din toate grupurile și fracțiunile parlamentară, care va elabora proiectul Codului Sănătății și Strategia Națională de Dezvoltare a Sănătății 2020-2030, transmite CURENTUL.

Despre acesta a vorbit în cadrul unei conferințe de presă deputatul Ruxanda Glavan.

„Noi am văzut până acum o lipsă de transparență decizională, lipsa cadrelor medicale, lipsa infrastructurii, echipamentelor etc. Subliniem necesitatea reformării domeniului sănătății. Acesta funcționează astăzi după un set de acte legislative depășite. Ne dorim ca în acest Cod al sănătății să fie reglementată fiecare componentă a sistemului medical”, a spus Ruxanda Glavan.

La rândul său, deputata Eleonora Graur a menționat că Legea cu privire la asigurarea medicală trebuie modificată.

„Cetățeanul care locuiește permanent în R. Moldova are nevoie de polița de asigurare medicală. Cei care trăiesc tot anul peste hotare și vin acasă de sărbători nu au nevoie de această poliță. Majoritatea dintre ei nici nu se folosesc de serviciile medicale naționale. Este incorect că statul obligă aceste categorii de persoane să achite polița. Cetățenii sunt în drept să beneficieze de asistență medicală prin achitarea acesteia”, a spus Eleonora Graur.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților