[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” nu este de acord cu introducerea stării de urgență în țară
31 Martie

Grupul parlamentar „Pro Moldova” afirmă că înțelege necesitatea stringentă de introducere a stării de urgență în sănătate publică pentru a reduce intensitatea răspândirii pandemiei de COVID-19 în țara noastră, dar consideră că aceasta trebuie să fie însoțită de un plan clar de acțiuni și măsuri ce vor fi implementate, transmite CURENTUL. 

„Este o mare nebuloasă în jurul acestei stări de urgență, care nu anunță ce anume se va întâmpla din 1 aprilie. Nu am primit răspunsuri la întrebările ce fac părinții cu copii de vârstă preșcolară dacă grădinițele vor fi închise și pentru cât timp; ce fac elevii și studenții cu examenele de absolvire; în ce condiții își vor desfășura agenții economici din piețe, magazine, HoReCa, frizerii, stomatologii, și nu numai, în continuare activitatea; dacă și ce compensații vor fi asigurate angajaților care vor fi nevoiți să stea acasă sau celor care își vor pierde locul de muncă; în ce condiții se vor desfășura sărbătorile pascale; care va fi regimul de călătorie etc.”, a declarat deputatul Vladimir Cebotari.

„Considerăm că este pripit să votăm în susținerea instituirii stării de urgență. Îndemnul nostru este să așteptăm o zi sau două, să fie pus bine la punct un plan care să ofere răspunsuri și claritate, dar nu să ne bage într-o ceață a incertitudinii și mai mare”, a declarat Vladimir Cebotari.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților