[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pro Moldova” către conducerea Parlamentului: Nu poate fi înregistrat vreun grup cu denumire „Pentru Moldova”
22 Decembrie

Reprezentanții grupului parlamentar „Pro Moldova” sesizează conducerea Parlamentului și susțin că este ilegală înregistrarea în Legislativ a vreunei fracțiuni sau grup parlamentar ce conține denumirea „Pentru Moldova” – „sau alte formule sinonime cu denumirea înregistrată oficial a Partidului „Pro Moldova” – comunică reprezentanții grupului, informează CURENTUL.

„Sintagma „Pentru Moldova”, utilizată de un grup de deputați și o fracțiune parlamentară, este identică, din punct de vedere semantic, cu denumirea partidului PRO MOLDOVA, fapt certificat de Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hașdeu”, din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Fiecare partid are denumire integrală, denumire prescurtată şi simboluri proprii, iar utilizarea acestora de către alții încalcă legea. Astfel, solicităm celor care folosesc, intenționat sau nu, denumirea și sintagma „Pentru Moldova” să înceteze utilizarea acesteia, atât pe platformă parlamentară, cât și în spațiul public. Demersuri în acest sens au fost transmise atât conducerii Parlamentului, cât și deputaților”, se arată în adresarea „Pro Moldova”.

Totodată, grupul face apel către reprezentanții mass-media să evite sintagma „Pentru Moldova” în comunicarea cu privire la membrii „Pentru Moldova”.

Mihaela Conovali

132568570_222178179544874_7892676459950235012_n

Inapoi la arhiva noutaților