[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prioritățile Maiei Sandu: „Să ne asigurăm că bugetul pentru 2021 are suficiente resurse pentru această criză”
25 Noiembrie

Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre prioritățile de pe agendă pentru perioada următoare, informează CURENTUL.

La fel, Sandu a venit cu un îndemn către cetățeni cu privire la situația epidemiologică din țară.

„Știu că, această situație creată de pandemie devine tot mai dificilă pentru noi. Este foarte important să fim atenți în continuare și să ne protejăm. De responsabilitatea noastră depinde viața celor din jurul nostru. Vă rog foarte mult să amânați petrecerile pentru altă dată, mai târziu. Ne aflăm într-o criză sanitară și economică foarte mare”, a declarat Sandu.

Astfel, Președintele ales a enumerat prioritățile pentru perioada imediat următoare:

Să ducem o politică externă pozitivă pentru a scoate țara din izolare;
Să ne asigurăm că bugetul pentru 2021 are suficiente resurse pentru această criză;
Să întreprindem acțiuni ferme pentru combaterea corupției.

Prin urmare, Sandu a oferit mai multe detalii privind și alte acțiuni. „Voi aproba o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate. Cele mai răsunătoare dosare vor fi primele subiecte puse în discuție. La fel, voi crea la nivelul instituției prezidențiale un mecanism cu privire la numirea în funcție a judecătorilor”.

În același timp, Sandu a vorbit și despre unele întâlniri la nivel extern: „În primele săptămâni, după inaugurare vom organiza vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău și o întrevedere cu Vladimir Zelenski”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților