[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prioritățile din agenda Comisiei de control al finanțelor publice au fost discutate de conducerea acesteia cu Peeter Latti, expert UE
11 Octombrie

Președintele Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și vicepreședintele comisiei, Artur Mija, au avut, astăzi, o întrevedere cu Peeter Latti, expert în cadrul Proiectului de consolidare a capacităților Curții de Conturi, implementat cu asistența Uniunii Europene, transmite CURENTUL.

Subiectul discuțiilor a fost conlucrarea dintre Parlamentul Republicii Moldova și instituția supremă de audit.

Tatiana Cunețchi a făcut o trecere în revistă a rezultatelor activității Comisiei de control al finanțelor publice de la începutul sesiunii curente. Președintele comisiei a subliniat că în mod prioritar au fost examinate rapoartele de audit ale Curții de Conturi privind situațiile financiare ale instituțiilor și programelor în contextul combaterii pandemiei de COVID-19.

Totodată, Tatiana Cunețchi a informat despre aprobarea graficului desfășurării ședințelor Comisiei de control al finanțelor publice privind audierea rapoartelor Curții de Conturi în perioada imediat următoare.

A fost evidențiat faptul că, în pofida diferențelor politice, membrii comisiei sunt unanimi privind necesitatea utilizării finanțelor publice în mod responsabil, competent și eficient.

Vicepreședintele comisiei, Artur Mija, s-a referit la importanța creșterii impactului rapoartelor de audit ale Curții de Conturi privind situațiile financiare din instituțiile publice.

Deputatul a subliniat rolul mass-media în responsabilizarea instituțiilor statului pentru utilizarea adecvată a finanțelor publice.

Peeter Latti a apreciat drept un succes foarte mare rezultatele pe care Comisia de control al finanțelor publice le-a atins din momentul creării sale și s-a arătat deschis pentru colaborarea strânsă în continuare.

Fiind creată în 2018, Comisia de control al finanțelor publice se ocupă de supraveghere şi control asupra executării bugetului de stat, dar şi a tuturor bugetelor, conturilor, bunurilor şi patrimoniului public gestionat de instituţiile statului, care folosesc bugete publice.

Inapoi la arhiva noutaților