[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prinși în zona de frontieră în timp ce tăiau ilegal arbori. Doi cetățeni au fost sancționați
26 Martie

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți au fost depistați doi cetățeni ai R. Moldova în timp ce tăiau ilegal arbori, transmite CURENTUL.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii de frontieră au observat în apropierea nemijlocită de linia de frontieră două persoane care, nestingherit, desfășurau activități de defrişare a fâșiei forestiere. La faţa locului, poliţiştii de frontieră au depistat un autovehicul, ticsit cu lemne, și mai multe unelte cu ajutorul cărora cei doi bărbaţi reușiseră să doboare copaci. În momentul reţinerii, persoanele nu și-au putut justifica legalitatea aflării în zona de frontieră, neavând permisiunea din partea Poliției de Frontieră. Din spusele acestora, bărbaţii sunt locuitori ai sat. Egoreni și or. Soroca, cu vârste de 26 și 66 de ani.

Pentru încălcarea regimului de frontieră, persoanele au fost sancționate contravențional – amenzi în mărime de 8 u.c. și respectiv 6 u.c., ulterior împreună cu bunurile depistate fiind transmise, Inspectoratului ecologic de stat Soroca.

Amintim că orice intrare și trecere a persoanelor şi mijloacelor de transport în zona de frontieră se efectuează numai în coordonare cu reprezentanţii Poliției de Frontieră a Republicii Moldova. Accesul în zona de frontieră se autorizează în baza unui permis eliberat în subdiviziunile teritoriale ale instituției, de către polițiștii de frontieră. Permisul nu este necesar pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră, care călătoresc pe drumurile ce traversează zona de frontieră, precum şi angajaţilor autorităţilor publice care activează pe teritoriu. În zona de responsabilitate, desfăşurarea activităţilor economice şi de altă natură de către persoanele fizice sau juridice, nu trebuie să dăuneze sănătăţii populaţiei, securităţii Republicii Moldova şi statelor vecine, cât și să împiedice întreţinerea şi supravegherea frontierei de stat.

lemn3

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților