[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primul său job a fost la Președinție! Democratul Sergiu Sîrbu dezvăluie cum a fost posibil
11 Martie

Deputatul Sergiu Sîrbu, vicepreședinte al Partidului Democrat din Republica Moldova, jurist, de mic a fost impresionat de procesele faimoase de judecată din Statele Unite ale Americii. Despre aceasta el a vorbit în cadrul proiectului CURENTUL – „Carieră de succes”.

„A început totul destul de interesant. Am decis să merg la Facultatea de Drept de la Universitatea de Stat din Republica Moldova, inspirat de filmele despre faimoasele procese de judecată americane și dorința de a pune umărul în stabilirea adevărului și apărarea drepturilor cetățenilor. Am început activitatea în direcția juridică a Președinției. Am nimerit acolo dintr-o întâmplare, într-o zi colegii de grupă de la facultate au decis să chiulească de la ore, eu cu un coleg am rămas la ore și acest fapt a fost apreciat de profesor care mi-a propus că ar fi bine să fac practica de producere la Președinție, în direcția juridică, unde am și rămas să activez și avansez mai mult de 7 ani”, povestește Sîrbu.

Cât despre cheia succesului său, zice: „niciodată nu m-am gândit care e cheia succesului, dar întotdeauna m-am străduit să-mi fac munca cinstit, responsabil și cu dăruire de sine. Plus, autoperfecționarea continuă, deoarece după USM am mai făcut două masterate și mai multe stagieri peste hotare”.

În anul 2017, Sergiu Sîrbu își popune să inițieze cel puțin câteva proiecte de legi.

„Sper să să fie în beneficiul cetățenilor și să le ușureze accesul la justiție. De asemenea, voi vizita cât mai multe localități din raioanele țării ca să fiu cât mai aproape de oameni și ajut cu ce pot în calitatea mea de deputat. Voi depune mai multe eforturi în lucrul meu asupra tezei de doctor la care muncesc deja de doi ani”, ne-a mai spus deputatul.

sirbu3

sirbu2

sirbu1

sirbu

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților