[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primii turiști moldoveni se bronzează pe plajele din Turcia! Află cum e zborul și odihna all inclusive, pe timp de COVID-19!
9 Iulie

Primul avion cu turiști din Republica Moldova a ajuns în Antalya, Turcia, pe 4 iulie curent, fiind vorba de o cursă charter. Astfel, agențiile de turism au oferit detalii despre condițiile din hotelurile de acolo, cum s-a schimbat oferta all inclusive și care sunt măsurile aplicate în contextul pandemiei de COVID-19, informează CURENTUL.

„Pentru zborul din Chișinău se recomandă să veniți din timp, având în vedere că există coadă – nu mare, la intrarea în aeroport, pasagerilor li se măsoară temperatura și sunt obligați să poarte mască de protecție. De asemenea, se prezintă pașaportul și biletele avia. Însoțitorii, din păcate, nu pot intra în clădire” se menționează pe pagina de Facebook a Grand Voyage.

Reprezentanții agenției spun că, bagajul de cabină permis nu trebuie să fie mai mare de 4 kilograme – fie e vorba de o geantă mică, notebook sau geanta cu lucruri pentru bebeluș.

„Înainte de îmbarcare în avion, este măsurată temperatura încă o dată. În avion nu se oferă mâncare (nici contra plată), în timpul zborului se oferă doar apă. Masca este purtată pe tot parcursul zborului – destul de neobișnuit, dar 2 ore trec repede, așa că nu e mare disconfort”, mai precizează ei.

Potrivit lor, atunci când ajungi în Turcia, pe lângă formalitățile care erau și anterior, este, de asemenea, măsurată temperatura cu termoscanerul. Iar în mijloacele de transport, care efectuează transferul, pasagerii se așază lăsând un loc liber.

„La intrarea în hotel este termoscaner, unde se măsoară temperatura iarăși, și este dezinfectant pentru bagaj. Pe teritoriul hotelului, oaspeții nu poartă măști, cu excepția unor locuri publice. Măștile se oferă pe loc. Pe tot teritoriul hotelului sunt amplasate dezinfectante” – mai spune sursa.

În ceea ce ține de alimentația de tip bufet, acesta nu a fost anulat, însă sunt schimbări. „În restaurante toată mâncarea este servită de personal, care e echipat cu măști, mănuși și viziere”, menționează aceștia.

Totodată, în locurile publice este indicată distanța socială de 1 metru.

Toate șezlongurile și saltelele de la piscine și de pe plajă sunt zilnic curățate și dezinfectate. Ele sunt amplasate la distanță de 1,5 metri. Prosoape se oferă – așa cum era și-n anii trecuți.

„În hoteluri, practic, toate serviciile și toată infrastructura activează – sălile de sport, hamamurile și SPA-urile – cu înregistrare prealabilă. Activitățile sportive și de divertisment se desfășoară în conformitate cu recomandările generale și respectând normele impuse în noul context” – mai comunică ei.

O altă agenție de turism precizează că turiștii pot procura asigurarea COVID-19, însă aceasta nu obligatorie. „Primul zbor a trecut cu succes, turiștii au fost întîmpinați cu mult drag si grijă, testele nu sînt obligatorii, asigurările COVID-19 la fel sînt la dorința, în aeroport se măsoară doar temperatura!” – precizează Top Voyage.

Potrivit agenților de turism, apa mării este caldă – 26-27 de grade Celsius, iar temperatura aerului este de 30-37 grade Celsius.

 Cristina Gurez

 

Inapoi la arhiva noutaților