[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primele excursii prin Republica Moldova, organizate de o agenție de turism! Cum vor fi turiștii protejați de COVID-19 și ce vor vizita
29 Mai

O agenție de turism și-a reluat activitatea, de câteva zile, în oficiul din capitală, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19, și primele oferte vizează mai multe excursii prin Republica Moldova, chiar de la început de vară. Astfel, CURENTUL.md a aflat ce măsuri de protecție vor fi aplicate în noul context.

Potrivit ofertelor, turiștii, în iunie și iulie, pot alege să viziteze unul sau mai multe obiective turistice, cum ar fi: Orheiul Vechi, Curchi, Satul Vatici, Buncărele de la Olișcani, Fabrica Barza Albă, Chateau Vartely, Soroca, Cosăuți, Țîpova, pot merge în pelerinaj la mai multe mănăstiri din țară sau pot opta pentru kayaking pe Nistru. Toate excursiile au durata de o zi.

Ion Curmei a spus că sunt deja înregistrate solicitări pentru aceste excursii și nu au înregistrat refuzuri din partea celor care au făcut rezervări cu timp înainte. „Avem grupuri formate și turiști care au cumpărat pachete de câteva luni. Toți doresc sa meargă cu nerăbdare, după atâta carantină”, a precizat el.

Cât despre măsurile de protecție, în primul rând, în transport vor fi mai puțini pasageri – aproximativ 70%. „Vor fi toți cu măști și autocarele vor fi dezinfectate în așa mod ca să putem organiza excursii sigure pentru turiști”, a comunicat directorul agenției.

De asemenea, Curmei a precizat că excursiile sunt la „preț anticriză” și „nu sunt cu profit”. „Le organizăm pentru a ajuta oamenii să iasă din case și din oraș”, a conchis el.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților