[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul interimar al capitalei: „Începând cu ziua de astăzi, conducerea Pieței Centrale va fi eliberată”
21 Iunie

Primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, a comunicat despre eliberarea din funcție a conducerii Pieței Centrale din Chișinău, informează CURENTUL.

„Corupția din piața centrală este o problemă care nu a fost rezolvată de mulți ani. Acum două luni a fost eliberat directorul Întreprinderii municipale Piața Centrală. Tot atunci, am spus că numim un nou director cu scopul de a elimina corupția. Din păcate, continui să primesc mesaje din partea agenților economici din Piața Centrală, că se colectează în continuare taxe și se pun presiuni. Am avut discuții cu peste 100 de agenți economici, începând cu ziua de luni. Sunt acuzații destul de grave. Toți comercianții – agenții economici, au depus sesizări oficiale la Primăria municipiului Chișinău. Toate sesizările au fost trimise la Procuratura Anticorupție”, a declarat Codreanu.

Edilul anunță că este nevoie și de intervenția Ministerului de Interne. „Astăzi am semnat demersul către domnul Andrei Năstase, ministrul Afacerilor Interne, prin care solicităm și intervenția din partea Ministerului Afacerilor Interne. Avem nevoie de ajutorul organelor abilitate”, a mai adăugat el.

În acest fel, Codreanu a anunțat despre eliberări, dar și despre noile numiri. „Începând cu ziua de astăzi, conducerea Pieței Centrale va fi eliberată. De luni, în toată conducerea Pieței Centrale vor fi persoane noi: directorul și doi directori adjuncți. Pe lângă aceasta, pe ordinea Consiliului municipal este proiectul de decizie prin care aprobăm statutul Întreprinderii Municipale și creăm consiliul de administrație al Pieței Centrale, astfel încât să mai fie un organ ierarhic care să controleze activitatea Pieței Centrale. De săptămâna viitoare, de luni, vom efectua și un audit cu privire la toată activitatea din ultimii ani”, a vorbit Codreanu.

„Temporar va fi numită toată conducerea nouă, până la efectuarea concursului de către Consiliul municipal”, a conchis Primarul interimar.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților