[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul Ilan Șor va continua tradiția de a acorda premii speciale celor mai buni elevi
1 Septembrie

În școlile și liceele din Orhei, dar și în întreaga țară, a avut loc, astăzi, 1 septembrie, primul sunet, transmite CURENTUL.

Îmbrăcați de sărbătoare și foarte bucuroși, mii de elevi s-au prezentat la evenimentele festive dedicate primei zile de școală. Cu această ocazie, Primarul de Orhei a transmis un mesaj de felicitare tuturor elevilor.

„Dragi copii!

Stimaţi elevi!

Astăzi este o zi specială în viața voastră, Ziua Cunoştinţelor, începutul anului școlar. Cineva trece prin această zi interesantă pentru prima dată, iar pentru cineva primul clopoţel al anului şcolar va suna pentru ultima oară, pe cineva îl aşteaptă mulţi ani de studii înainte. Dar pentru toată lumea, fără excepție, această zi este o sărbătoare. Posibil una dintre cele mai importante sărbători a ţării noastre. Şi iată de ce eu gândesc aşa. Moldova nu are minerale, care pentru multe țări ale lumii reprezintă baza bunăstării, nu există o industrie mare. Tot ce avem noi sunt oameni talentaţi, inventivi, entuziaști, muncitori. Anume datorită oamenilor, Republica Moldova rămâne un stat independent. Însă evoluţia către prosperitate poate fi asigurată de oameni bine educați și erudiţi.

Viitorul Moldovei – pentru economia bazată pe cunoştinţe! Sunt ferm convins de acest lucru. Prin urmare, vă doresc, dragi copii, succes în studiile voastre. Reţineţi, de acest fapt depinde nu numai viitorul vostru, ci și viitorul țării în care trăim și pe care o iubim cu sinceritate.

Aş dori să mă adresez în special elevilor din Orhei. Cunoaşteţi bine că Primăria şi eu personal vom premia la sfârşitul anului școlar pe cei mai buni dintre voi. Aveți un stimulent serios să lucrați, să acaparaţi noi cunoştinţe cu sârguință. Sincer vreau să învățați un adevăr simplu din copilărie: între cunoașterea fermă și succesul în viață există o legătură directă și inseparabilă.

Felicitări cu 1 septembrie, cu Ziua Cunoştinţelor!”, a punctat edilul.

Amintim că premiile speciale pentru cei mai buni elevi sunt acordate de Primarului Ilan Șor absolvenților claselor a IX-a în sumă de două mii lei, iar celor de clasa a XII-a – câte cinci mii lei.

Această inițiativă a primarului este implementată începând cu anul 2015 în municipiul Orhei, unde sunt 7 instituții de învățământ cu circa 4 mii de elevi.

plokiuj

plokiu

plokiuh

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților