[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Orhei, Ilan Șor a dat în exploatare primele curți ale blocurilor după o reconstrucție capitală
14 Iunie

Municipiul Orhei continuă să se transforme din temelii. După reparația mai multor străzi, asigurarea iluminatului stradal, construcția de parcuri și terenuri de joacă, administrația municipalității în frunte cu primarul Ilan Șor au trecut la reparația capitală a curților blocurilor, adică acolo unde orășenii, în special copiii, își petrec cea mai mare parte a timpului liber, transmite CURENTUL.

Acțiunea este o parte a planului de dezvoltare a Orheiului care presupune construcția capitală a tuturor curților blocurilor.

La sfârșitul lunii aprilie, primarul de Orhei, Ilan Șor a prezentat Planul de dezvoltare al municipiului pentru anul 2018, unul dintre subpuncte nota un proiect fără precedent, „Operațiunea Curtea”, care presupune restabilirea a 100% din curțile urbane.

În mai puțin de două luni Ilan Șor a prezentat și primele rezultate. Astfel, miercuri, 13 iunie, locuitorii de pe adresele strada Mihail Sadoveanu Nr. 20, 22, 22A, 24B, 26 , 26A, 28 s-au bucurat de noile curți.

Aici au fost asfaltate peste 2 mii de metri pătrați de carosabil, instalate circa 800 de metri de bordură, amenajate peste 500 de metri pătrați de locuri pentru parcare, 40 de bănci, urne pentru gunoi, bătătoare pentru covoare, terenuri de joacă pentru copii, au fost plantați copaci și arbuști.

În total, pentru amenajarea curților au fost utilizate 43 de tone de prundiș, 70 de tone de piatră și peste 420 de tone de asfalt.

Evenimentul s-a arătat a fi unul grandios, primarul Ilan Șor a fost întâmpinat cu pâine și sare, vorbe bune și mulțumiri din partea locuitorilor, care spun că nici nu îndrăzneau să creadă că vreodată curțile lor ar putea arăta așa. Potrivit lor, zeci de ani curțile blocurilor din Orhei nu au mai văzut astfel de schimbări radicale, mulțumirile locatarilor nu au avut margini.

Cei mai fericiți au fost copii. Acum ei dispun de terenuri de joacă moderne și sigure. Tobogane, leagăne, nisipiere și multe alte jucării, acum fac mai fericiți copiii și părinții acestora.

Potrivit lui Ilan Șor „Operațiunea Curtea” reprezintă un proiect fără precedent. „Din păcate, timp de 27 de ani de independență totul a fost distrus – străzile, curțile, parcurile. Noi am început să reconstruim Moldova, aici în Orhei, și o vom construi așa cum am vrea cu toții să o vedem. Da, noi reparăm drumuri, noi construim parcuri, dar curtea este temelia, este ca o celulă a societății. Când ies în curte, oamenii vor să meargă pe un asfalt bun, vor ca cei mici să aibă unde se juca și ca totul să fie bine”, a menționat Primarul de Orhei.

Mai mult, Ilan Șor a dat asigurări că în cel mai scurt timp toate curțile blocurilor vor fi amenajate după modelul celor de pe strada Mihail Sadoveanu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților