[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Chișinău, la discuții cu viceprimarul de București. Află detalii!
5 Decembrie

Primarul general al mun. Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi mai multe „întrevederi bune” la București, capitala României, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ion Ceban a scris că, ultima și cea de-a treia întâlnire a fost cu viceprimarul general de București, Aurelian Bădulescu.

„Am mulțumit pentru deschidere și aprecierea oficialilor, dar și pentru multiplele proiecte implementate de România în Republica Moldova, începând cu reparația grădinițelor, dar și altele în diverse domenii. Am reiterat disponibilitatea de a colabora și am primit și un răspuns pozitiv în acest sens. Aurelian Bădulescu a declarat că ar fi bine o mai mare cooperare dintre primăriile noastre, ceea ce este îmbucurător. Am zis că am o echipă puternică și vin cu obiective concrete care îmi propun să îmbunătățească infrastructura municipiului Chișinău și viața locuitorilor. Suntem pe final de an, a fost nevoie de discutat la București mai multe subiecte de infrastructură, cum are fi: maternitatea nr. 2 din capitală, Biblioteca municipală ,, Bogdan Petriceicu Hașdeu,, autobuse și echipamente medicale care urmează să vină ca donație din partea Bucureștiului în scurt timp”, a scris Ceban.

În context, Ion Ceban s-a referit și la unele informații apărute în presă, vizavi dacă a fost sau nu invitat la București. „Public scrisoarea și vreau să declar următoarele: pentru astăzi nu a fost preconizată o întrevedere cu primarul de București, Gabriela Firea. Ne propunem să revenim la București în perioada imediat următoare, unde ne preconizăm să organizăm și o Serată a Chișinăului la București. În următoarele săptămâni, grupe de specialiști vor merge pentru a face schimb de experiențe în diverse domenii. În cel mai scurt timp vom stabili o agendă comună de priorități și o foaie de parcurs pentru anul 2020. Prea mult Chișinăul a fost dezbinat pe criterii politice și reiterez poziția mea fermă, voi fi primarul tuturor locuitorilor”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

78912999_2416459231909765_364347268335140864_n

Inapoi la arhiva noutaților