[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Chișinău către Principele Radu al României: Lucrurile la Primărie au fost cam rele
5 Mai

Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, transmite CURENTUL.

În cadrul dialogului purtat de cele două părți, au fost abordate mai multe subiecte privind proiectele investiționale ale Capitalei.

Principele Radu al României a spus că a observat o intensificare destul de mare a colaborării între cele două țări de la ultima întâlnire. „Sunt multe domenii în care s-au făcut pași concreți de dezvoltare în colaborarea noastră – educație, economie, infrastructură, etc..”, a precizat el.

Principele a adresat primarului Capitalei câteva întrebări legate de proiectele care se implementează, la momentul actual, în Chișinău.

„Lucrurile la Primărie au fost cam rele. Ne-am luptat cu intemperia, am avut probleme și cu proiectele europene, s-au făcut arestări. Avem, însă, proiecte europene pe care încercăm să le promovăm. Avem proiectul de renovare completă a stației de epurare a apelor menajere. Pe bulevard au demarat lucrările de reparație rutieră. În Consiliu lucrurile sunt cam complicate, nu există o majoritate democratică. Investitori străini avem, nu demult s-a deschis o companie japoneză de asamblări auto „Fujikura”, avem proiectul magazinului Kaufland, dar este foarte criticat de media. Avem o creștere în investițiile cu România. Exporturile au crescut, față de Rusia. Creșterea economică se prevede până la 3-4%. Ne pregătim de serbarea cincinalului unirii, credem că vom sărbători în octombrie – noiembrie sau ianuarie – februarie”, a spus primarul.

Totodată, Primarul a anunțat despre deplasarea sa la București, pe 9 mai, pentru a semna cu Sectorul 1 o listă de proiecte investiționale de finanțare cu sectorul Centru al Capitalei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților