[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Chișinău: Am cerut să se urgenteze acele calcule cu privire la intervenția, reparația și curățarea gurilor de captare din oraș
17 Iunie

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban anunță că, în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis pentru zilele următoare un cod galben de inundații în unele regiuni ale țării, a decis să fie cu un pas înainte și în capitală, informează CURENTUL.

„Astfel, am solicitat să fie curățate gurile de captare în toate zonele din capitală cu risc de inundații. La fel, să fie redirecționat traficul imediat în contextul în care se adună apa pe mai multe porțiuni de drum. Totodată, am cerut să se urgenteze acele calcule cu privire la intervenția, reparația și curățarea gurilor de captare din oraș, astfel să remediem această situație care persistă de fiecare dată când afară plouă. Inundații ale străzilor pot fi, asta deoarece, rețelele pluviale din capitală sunt calculate pentru un volum de 17 l/m2, iar duminică au căzut precipitații de 27 l/m2. Rezolvarea problemei va dura, pentru că includ costuri. Suntem în căutarea de soluții. Treptat vom reuși”, a scris Ceban, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților