[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul de Bălți – Petcov, exclus din prezidiul ședinței CMB. Propunerea a venit din partea lui Moroșan
28 Martie

Primarul municipiului Bălți, Alexandr Petcov, reprezentant al Partidului Nostru, a fost exclus astăzi, cu majoritatea voturilor consilierilor, din prezidiul Consiliului Municipal Bălți (CMB), potrivit provincial.md.

Propunerea a venit de la fruntașul fracțiunii PSRM în CM Bălți, Maxim Moroșan, care susține că Regulamentul prevede clar că în prezidiu stă președintele ședinței, ales prin vot de membrii CMC  și secretarul CMC.

„Alexandr Petkov a pus presiune pe consilieri, ne-a indus în eroare, a refuzat să prezinte raportul de 100 de zile și ținând cont că, la Chișinău e la fel, eu propun să excludem omul din prezidiu și să nu mai fie aici”, a precizat Moroșan.

Totodată, Moroșan a declarat că are dovezi precum că, Alexandru Călmățui a câștigat concursul de șef al ÎM „Direcția Reparații și Construcții Drumuri” Bălți, falsificând mai multe documente. Într-o intervenție video, Arman Bețișor a confirmat cele spuse de Moroșan, precizând că e gata să depună mărturii la organele procuraturii.

„Mai mult, primarul municipiului Chișinău, niciodată nu participă la ședința CMB”, a precizat Moroșan.

Petcov spus că înțelege că el poate părăsi prezidiul. „Noi vom lucra pentru bălțeni el”, a precizat primarul.

Serghei Gramma, care a fost ales președinte al ședinței CMB, a spus că „asta nu e circ, este realitate”.

Secretarul ședinței a spus că este o premieră așa ceva și nu cunoaște unde va sta primarul, or, la Bălți primarul tot timpul a stat în prezidiu.

Inapoi la arhiva noutaților