[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul capitalei: „Prea mult se tărăgănează lucrările de reparaţie pe str. Sciusev, Kogălniceanu, sau pe trotuarul de pe bd. Moscova”
9 Iunie

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban a anunțat că a solicitat crearea unui grup de lucru, care va verifica drumurile și calitatea lucrărilor efectuate în municipiul Chișinău, informează CURENTUL.

„Drumurile și calitatea lucrărilor efectuate în municipiul Chișinău. Banii municipalităţii investiți în reparaţia drumurilor din capitală vor fi făcuţi public. Am solicitat crearea unui grup de lucru, care va verifica calitatea materialelor care se folosesc, dar și calitatea executării fiecărui obiect în teren. Cheltuielile şi termenii de executare pentru lucrările de reparaţie a străzilor din capitală vor fi făcute publice. Am cerut ca lucrările pe fiecare sector de drum să fie efectuate calitativ, iar pentru acestea să fie oferite garanţie. Toate străzile şi trotuarele în lucru cu toate datele vor fi publicate pe harta, care a fost creată și lansată de primărie”, a scris Ceban.

Totodată, Ion Ceban a menționat că va inspecta personal şantierele.

„Prea mult se tărăgănează lucrările de reparaţie pe str. Sciusev, Kogălniceanu, sau pe trotuarul de pe bd. Moscova, dar și altele. De fapt, nu trebuie să merg personal pe fiecare şantier, pentru ca să se mişte lucrurile, cum a fost în cazul str. I. Inculeţ, dar pretorii sunt cei responsabili de lucrările care sunt efectuate în sector. Cei care nu vor monitoriza şi interveni pe sectorul lui, vor fi demişi. În această săptămână vom publica documentele cu expertiza lucrărilor de reparaţie care au fost efectuate pe str. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi Ion Creangă. Cei care se fac responsabili de lucrările necalitative, trebuie să răspundă. Îmi doresc transparență maximă în acest domeniu. Primăria Chişinău nu îşi permite să repare de zece ori aceeași groapă. Am solicitat şi o expertiză a vopselei care a fost procurată pentru marcajul rutier din oraş și să fie făcută public. Nu vom trece cu peria în fiecare lună pe străzile capitalei, vreau ca lucrul odată făcut să fie calitativ”, a conchis Ceban.

Andriana Cheptine

103393185_596142951302154_3519791175020554069_n 103303200_561136097807986_2006391482149292595_n

Inapoi la arhiva noutaților