[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul capitalei: Nu poate fura nimeni spiritul sărbătorilor: nici pandemia, nici cei de la guvernare
25 Noiembrie

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă, a informat cu privire la organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală, informează CURENTUL.

„Cert este că unii oameni au obosit de situația pandemică și în acest context nu vrem ca sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, atmosfera sărbătorilor de iarnă să lipsească din viața noastră. Nu poate fura nimeni spiritul sărbătorilor: nici pandemia, nici cei de la guvernare. Vrem ca orașul să arate frumos în toată această perioadă. Ne-am propus ca în fiecare an să procurăm elemente decorative și să fie la balanța preturilor, dar și a direcțiilor. Așa am făcut ultimii doi ani la rând, în acest an urmează să fie suplinite, nu am permis ca decorațiunile să fie închiriate și apoi întoarse”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, el a enumerat toate acțiunile întreprinse la organizarea sărbătorilor de iarnă în capitală:

„-În fiecare sector sunt stabilite mai multe locații unde vor fi amenajate zone pentru locuitori și vizitatori cu brazi, figurine și diverse elemente;

-Toate cercurile din oraș, unde anterior abunda spiritul publicității, vor fi amenajate cu diverse elemente și decorațiuni;

-Aleile și scuarurile, străzile principale și scuarurile vor îmbrăca straie de sărbătoare;

-Am îndemnat și permitem tuturor agenților economici să-și amenajeze spațiul;

-Există mai multe locații unde am solicitat și am ajuns la un acord cu agenții economici ca ei să amenajeze spațiile în fața oficiilor, clădirilor pe care le au;

-Pe teritoriul Chișinăului au fost identificate mai multe locații unde vor fi amplasate târgurile de Crăciun, cu păstrarea distanței și a normelor impuse în această perioadă;

-În acest an vom avea mai multe troleibuze împodobite, mai mulți agenți economici s-au arătat deschiși pentru a participa la decorarea troleibuzelor și să amplaseze pe o perioadă publicitate gratuită pe aceste unități de transport”.

Cât privește centrul orașului și pomul principal de Crăciun, primarul a spus: „A început amenajarea bradului de sărbători, care se află tradițional de doi ani de zile în scuarul Catedralei, tot aici va fi amenajat și orășelul de Crăciun cu toate decorațiunile. Startul sărbătorilor de iarnă îl vom da tradițional pe data de 1 decembrie cu inaugurarea pomului de Crăciun. Ne propunem să fie la ora 17:15. Vrem ca în acest an, în centrul capitalei toată atmosfera de sărbătoare să se conecteze cu toate sectoarele și cu toate suburbiile. Luminițele și zonele se vor aprinde treptat, nu toate pe 1 decembrie. Pe parcursul lunii decembrie avem parte de mai multe evenimente și în funcție de aceste evenimente vom conecta diferite locații”.

Referitor la măsurile COVID-19, el a spus: „Toate măsurile COVID vom încerca să fie păstrate. Ceea ce ține de noi vom păstra și recomandăm tuturor locuitorilor sau oaspeților capitalei să fie precauți în acest sens. Evenimentele vor fi organizate astfel ca să nu prezinte pericol pentru sănătate”.

De asemenea, Ceban a menționat că, Guvernul a refuzat să participe sau să contribuie cu ceva la organizarea sărbătorilor de iarnă, cum a fost anul trecut. „Am solicitat acele căsuțe de iarnă cumpărate anterior, dar la fel ne-au refuzat. Este alegerea lor, dar sărbătorile le vom organiza inclusiv pentru cei de la guvernare”, a menționat edilul capitalei.

Cristina Jicol

Inapoi la arhiva noutaților