[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarul: 1/3 din numărul total de cazuri confirmate de coronavirus la nivel naţional sunt înregistrate în capitală
11 Octombrie

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că vor fi activate spaţii pentru pacienţii cu Coronavirus în ultima instituţie medicală municipală disponibilă, la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”. „Acest spital este ultimul care mai poate fi activat din lista spitalelor municipale”, anunță edilul, informează CURENTUL.

În ultimele 3 săptămâni, Ceban declară că asistăm la o creştere continuă a noilor cazuri de COVID-19, în special în municipiul Chişinău, care este în cod roşu de alertă.

„1/3 din numărul total de cazuri confirmate de coronavirus la nivel naţional sunt înregistrate în capitală. Avem o mare presiune pe spitalele municipale: toate spitalele sunt suprasolicitate. În total în cadrul spitalelor municipale la data de ieri erau internate 868 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care în stare extrem de gravă sunt 45 persoane şi 494 în stare gravă. În spitalele municipale activate toate paturile de Terapie Intensivă sunt ocupate”, susține Ceban.

La fel, Primarul spune că s-a investit resursele necesare – „dar mai avem nevoie de echipamente medicale specifice ATI: aparate de respiraţie artificială, monitoare, infuzomate, concentratoare şi staţii de oxigen”, adaugă el.

„Experţii în sănătatea publică au prognoze sumbre şi ne spun că luna octombrie va fi în continuare o luna cu cele mai multe cazuri noi zilnice şi vom ajunge la peste 2000 de cazuri pe zi. În continuare toate punctele de vaccinare din municipiu activează cu program deplin şi avem suficiente vaccinuri”, mai comunică Primarul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților