[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primarii mâine ies la protest. Sunt nemulțumiți de plafonarea taxelor locale
26 Noiembrie

Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) anunță o acțiune de protest la Ministerul Finanțelor și Guvern, fiind nemulțumiți de prevederea din Legea bugetului de stat pentru 2021 ce ține de plafonarea taxelor locale, transmite CURENTUL.

Președintele CALM, Tatiana Badan a menționat că plafonarea este o încălcare gravă a autonomiei locale, a tuturor angajamentelor RM privind democrația locală, descentralizarea și consolidarea autorităților locale. „Considerăm această prevedere un abuz. În această perioadă am venit cu mai multe adresări și mesaje către Guvern. Am solicitat prezentarea unui raport sau a unei analize pentru a vedea motivul acestei plafonări”, spune Tatiana Badan.

De asemenea, ea a menționat că, în urma ședinței CALM și a Congresului, primarii au decis să iasă la o acțiune de protest. „Vrem să ne exprimăm nemulțumirea și să solicităm autorităților centrale și Parlamentului de a nu vota această plafonare. Vă anunțăm că, la 27 noiembrie, la ora 11:00, CALM organizează o acțiune de protest în fața Ministerului și Guvernului. Dorim să fim auziți și respectați. Vom respecta toate măsurile de siguranță, nu vor fi prezente mai mult de 50 de persoane, ne asumăm această responsabilitate”, a spus Tatiana Badan.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților