[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primăria gata de sezonul rece! Responsabilii dau asigurări că vor face față iernii
25 Noiembrie

ÎM Regia „Exdrupo” și Direcția locativ – comunală a Capitalei sunt pregătite de iarnă. Anunțul a fost făcut de directorul întreprinderii „Exdrupo”, Adrian Boldurescu și șeful Direcției locativ – comunale, Ion Burdiumov în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Adrian Boldurescu, „Exdrupo” are pregătit pentru sezonul rece 4 700 tone de amestec, 1 600 tone de sare curată.

„Conform graficului și contractelor semnate, până la 10 decembrie trebuie să ajungă încă 3 800 tone de sare, iar până la 15 decembrie 3 200 tone de nisip. Amestecul care este în stoc ne va ajunge până la sfârșitul lunii ianuarie, dacă vom avea acele precipitații înregistrate ca de obicei. Azi noapte a fost prima intervenție a „Exdrupo”. Pe străzi au ieșit 9 autospeciale și 9 tone de material antiderapant a fost distribuit”, a spus Adrian Boldurescu.

La rândul său, Ion Burdiumov a menționat că, în acest sezon, Direcția își propune să nu mai folosească nisip pentru poleiul de pe trotuare și în curțile de bloc.

„În iulie – august am organizat procedurile de licitație necesare și avem 123 tone de sare și 10 tone de material antiderapant care va fi folosit pentru combaterea poleiului de pe trotuare și din curțile de bloc. Mai avem contractate încă 750 tone de sare și 20 tone de material antiderapant, care vineri seara erau la vamă, iar mâine – poimâine vor ajunge la Direcție. În comparație cu anul precedent avem triplu cantitate de material antiderapant și sare. Mai avem 450 tone de nisip din anul precedent, care va fi folosit în situații excepționale”, a spus Ion Burdiumov.

Cât privește tehnica de intervenție, Ion Burdiumov a spus că toate utilajele sunt pregătite și chiar au procurate unele noi.

„Au fost procurate perii și lopeți. Avem 14 utilaje de tip hako gata să intervină, 22 de tractoare de tip MKZ, 10 tractoare de tip LS, toate dotate cu perii noi și lopeți. Au fost procurate în acest an 10 tractoare noi de tip MKZ și LS, dar și 8 utilaje de tip hako reparate. Au fost procurate și 120 de sărărițe care vor fi atașate la aceste utilaje. În total avem 14 sărărițe și anul acesta am procurat 5 mini încărcătoare, care le vom folosi în caz de necesitate la evacuare zăpezii de pe arterele principale și trotuare”, a mai spus Ion Burdiumov.

Cei doi responsabili au dat asigurări Primarului General că vor face față intemperiilor de iarnă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților