[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primăria Chișinău a venit cu o reacția la protestul PAS: Va fi lansată și o petiție
9 Ianuarie

Primăria municipiului Chișinău a venit cu o reacția la protestul desfășurat astăzi de consilierii PAS, informează CURENTUL.

Responsabilii spun că despre această situație și problemă au comunicat responsabilii Primăriei și a fost luată decizia CSE.

„După ce Guvernul a implementat Legea privind modificarea unor acte normative, prin care a fost aprobată reforma sistemului de asistență socială „RESTART”, a fost abrogat pachetul minim de servicii sociale.

În consecință, începând cu anul 2024, acestea au fost excluse din sistemul de cofinanțare din contul transferurilor cu destinație specială al Fondului de susținere a populației și Bugetul de Stat.

Totodată, au fost delegate atribuții din domeniul social, inclusiv regionale, municipiului Chișinău, fără alocări de mijloace financiare pentru acoperirea cheltuielilor suportate în procesul de realizare a acestora.

Totodată, deputații PAS din Parlament nu au susținut amendamentul care prevede alocarea banilor pentu asistenții personali și este cinic din partea PAS să facă proteste după ce singuri au tăiat din finanțări.

Ne propunem să punem capăt inechității și discriminării și Primăria va cere Parlamentului ca 50 la sută din contribuțiile Capitalei la Bugetul de Stat să rămână în municipiul Chișinău.

Va fi lansată și o petiție în acest sens, prin care chemăm locuitorii orașului să susțină această inițiativă, care ulterior să devină proiect de lege.

Astăzi, mun. Chișinău contribuie cu 23 de miliarde de lei în bugetul național, însă înapoi revin 2,8 miliarde, doar 13 la sută, plus transferurile cu destinație specială”, spune Primăria Chișinău.

Inapoi la arhiva noutaților