[ X ]
[ X ]
[ X ]
Primăria Capitalei cere ajutorul MAI pentru a combate fenomenul comerțului ilicit de pe străzile orașului
20 August

Primarul General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a făcut un demers către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru a-i oferi suport Primăriei în combaterea comerțului ilicit de pe străzile Chișinăului, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței serviciilor Primăriei, Ruslan Codreanu a punctat că Primăria nu poate lupta cu acest fenomen, chiar și cu pârghii legale.

„Avem nevoie de sprijinul trupelor de carabinieri sau poliției, în contextul când vă sun de 5 ori pe zi să vă spun că pe str. Pușkin stau comercianți ilegali”, a menționat Codreanu.

La rândul său, pretorul sectorului Centru al Capitalei, Pavel Rusu, a spus că până acum nu s-au ajuns colaboratori la Primărie, dar și în acest caz un singur om nu poate veni la toate adresele.

„În fiecare pretură există secția social-economică care are sarcina de a întocmi procese verbale. Până acum în pretură am avut un singur colaborator, care timp de jumătate de an a întocmit peste 150 de procese verbale contravenționale, nu este fizic posibil ca acesta să poată merge la toate adresele pentru a verifica. Acum în pretură avem 3 colaboratori, dar fenomenul comerțului ilegal persistă. Avem comerț neautorizat, practic, în toată ziua, unde îi convine cetățeanului acolo se așează și își vinde marfa adusă de la țară. O să convenim cu poliția împreună să ne dea forțe suplimentare pentru a combate acest fenomen”, a spus Pavel Rusu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților