[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima ședință de prezentare a rezultatelor proiectului Twinning „Suport în modernizarea Serviciului Vamal” a avut loc la Chișinău
25 Ianuarie

Rezultatele activităților desfășurate în cadrul proiectului Twinning „Suport în modernizarea Serviciului Vamal al Republicii Moldova în conformitate cu cerințele Acordului de Asociere” au fost evaluate ieri, în cadrul primei ședințe a Comitetului Director, transmite CURENTUL.

La reuniune au participat Directorul adjunct, Iurie Ceban, Lider de Proiect Twinning din partea Serviciului Vamal, Vicedirectorul General, Vytenis Alisauskas, Lider de Proiect din partea Departamentului Vamal al Republicii Lituania, Managerul de proiecte al Delegației Uniunii Europene în RM, Speranța Olaru, Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio, precum și alți reprezentanți ai proiectului.

Principalele subiecte de pe agenda reuniunii au vizat prezentarea și aprobarea Raportului trimestrial de activitate privind misiunile desfășurate, aprobarea componenței Comitetului Director, precum și agrearea programului de organizare a următoarelor ședințe.

Potrivit Raportului de activitate prezentat de către Valdas Dovydenas, Consilier Rezident de Twinning, implementarea proiectului a început de la examinarea tuturor actelor legislative și normative în vigoare, care reglementează activitatea vamală. Revizuirea cadrului legal aferent le va permite responsabililor din cadrul proiectului elaborarea de recomandări derivate din cele mai bune practici europene pentru ca, ulterior, acestea să fie luate în considerație în procesul de armonizare a legislației vamale la compartimentele ce țin de Tranzitul Comunitar și Ghișeul Unic.

Tot în cadrul reuniunii, a fost aprobat și Planul de activitate pentru perioada ianuarie-iunie 2018, urmând ca, la finele acestui interval, responsabilii să vină cu un Raport de progres privind măsurile realizate. De asemenea, în scopul asigurării unei monitorizări eficiente a realizării acțiunilor prevăzute de proiect, părțile au stabilit un grafic de desfășurare a ședințelor, care vor avea loc la fiecare trei luni. Următoarea ședință este preconizată pentru data de 19 aprilie curent.

Participanții au apreciat buna cooperare dintre toate părțile implicate și și-au exprimat încrederea că dialogul instituit și realizarea în termen a tuturor activităților prevăzute creează premisele necesare pentru implementarea cu succes a proiectului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților