[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima ședință de judecată – cu Renato Usatîi! Maxim Moroșan: Ne-a calomniat pe mine și pe alți consilieri din fracțiunea PSRM
21 Martie

Maxim Moroșan, consilier al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în Consiliul Municipal Bălți, a anunțat că astăzi a avut loc prima ședință cu Renato Usatîi, fost consilier municipal la Bălți, în dosarul cu privire la calomnie, informează CURENTUL. 

Socialistul, în context, a amintit: „Exact 4 luni în urmă, la 21 noiembrie 2023, Renato Usatîi a intrat în direct pe online și, în fața întregii Moldove, ne-a calomniat pe mine și pe alți consilieri din fracțiunea PSRM, acuzându-ne că participăm la trafic de droguri și numindu-ne membri ai un grup de crimă organizată, referindu-se la răspunsuri și documente oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne din Belarus și Interpol, încercând astfel să inducă în eroare locuitorii Republicii Moldova”.

„Imediat după transmisiunea în direct a lui Usatîi, am depus actele necesare la toate structurile juridice responsabile de ordine publică.

Pe 22 noiembrie, la o conferință de presă, am promis că asta este o chestiune de onoare și o voi apăra până la capăt”, a mai spus Maxim Moroșan.

Totodată, consilierul de la Bălți a mai spus că va prezenta instanței documente oficiale, inclusiv „răspunsul de la PCCOCS, în care se menționează: în urma acțiunilor de urmărire penală, precum și a măsurilor speciale de anchetă, a fost a stabilit că Maxim Moroșan, Serghei Gramma, Alexandr Furtună și alții, acuzați de Usatîi, nu sunt implicați în niciun caz penal Gramma”.

Inapoi la arhiva noutaților