[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima reușită a Ambasadorului Victor Osipov
4 August

Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Viena şi alte Organizaţii internaţionale, Ambasadorul Victor Osipov a reușit deja să încheie seria de 5 acreditări la organizațiile internaționale ONU de la Viena, transmite CURENTUL.

Nemijlocit, la 2 august 2017, Victor Osipov, a prezentat scrisorile sale de acreditare Secretarului executiv al Comisiei pregătitoare a Tratatului pentru Interzicerea totală a Testelor nucleare (CTBTO), dr. Lassina Zerbo.

Pe o rețea de socializare, diplomatul a scris despre pașii întreprinși.

„Am încheiat seria de 5 acreditari la organizațiile internaționale ONU de la Viena – UN Office, UNODC, IAEA, IACA si CTBTO! În spatele fiecărei abrevieri stă o instituție complexă și importantă pentru viața internațională și statele membre. CTBTO, de exemplu, se ocupă de Tratatul încă neintrat în vigoare pentru interzicerea testelor nucleare. Lucrează pentru a obține acceptarea lui de către toate statele lumii. Dar stațiile de monitorizare a semnalelor geo-fizice majore deja colectează într-o bază comună date de pe întregul glob, bunăoară, relevând evenimente climatice sau seismice, ca cele din ultimele zile resimțite la Chișinău. Așa s-a dezvoltat sistemul global de monitorizare, studiere și prevenire a dezastrelor, la care este parte și Republica Moldova. Vom încerca să beneficiem mai mult!”, a scris Victor Osipov.

Victor Osipov a fost numit în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Austria, Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lîngă OSCE şi Reprezentant pe lîngă Biroul Naţiunilor Unite de la Viena în luna mai, 2017.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților