[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima Casă 4: Circa 60 de beneficiari ai Programului au solicitat compensații de la bugetul de stat
13 Iunie

Deja 59 de beneficiari ai Programului de stat „Prima Casă”, angajați în sectorul privat, au solicitat compensații de la bugetul de stat pentru plata creditului ipotecar, transmite CURENTUL.

În prezent, 47 de cereri se află la etapa de analiză, iar altele 12 deja au fost validate. Dacă cererile vor fi aprobate spre finanțare, aceștia vor beneficia de compensații începând cu luna iulie, anul curent.

Potrivit Regulamentului, formula de calcul a compensațiilor reiese din costul maximal al unei locuințe de 600 mii lei, cu compensarea treptată de până la 50 la sută din suma de bază a creditului ipotecar, dar nu mai mult decât 10% (mun. Chișinău), după caz 15% (regiuni) din salariul calculat al solicitantului, pe parcursul a 25 de ani și menținerea formulei respective indiferent de termenul contractual.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor bănești poate fi făcută online, prin intermediul registrului electronic, disponibil pe pagina web oficială www.primacasa.gov.md, compartimentul „Compensații Prima Casă”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților