[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prima activitate comună a AGEPI și Centrul de consultanță în afaceri! Despre ce au fost informați producătorii și fermierii
20 August

La AGEPI a avut loc trainingul cu tema: „Dezvoltarea afacerii cu produse tradiționale din fructe, cu identitate geografică protejată”, organizat de Asociația Obștească (AO) „Centrul de consultanță în afaceri” în cadrul proiectului „Rețeaua de Comerț Agricol Durabil din Bazinul Mării Negre – AgriTradeNet”, transmite CURENTUL.

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat în calitate de partener informațional la eveniment, al cărui obiectiv principal este dezvoltarea capacităților producătorilor locali și fortificarea cooperării dintre întreprinderi, organizațiile de producători și autoritățile locale, pentru promovarea mărcilor regionale și comerțului transfrontalier de produse agricole.

Prezent la eveniment, Directorul general interimar al AGEPI, Andrei Popa a mulțumit organizatorilor pentru invitația lansată în adresa Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală de a fi prezentă la acest seminar important. „Acest lucru ne vorbește despre conștientizarea rolului proprietății intelectuale, și anume al mărcilor, indicațiilor geografice, denumirilor de origine și al specialităților tradiționale garantate, pentru dezvoltarea afacerilor și sporirea competitivității produselor și serviciilor, atât pe piața locală, cât și pe cea internațională. În acest sens, este foarte importantă conjugarea eforturilor instituţiilor abilitate și asociațiilor de producători în promovarea domeniului și ajustarea acestuia la rigorile și practicile europene, pentru dezvoltarea economică a țării, iar consolidarea acestui sector constituie o prioritate națională”, a menționat Andrei Popa.

Totodată, în cadrul trainingului specialiștii AGEPI au oferit informații cu privire la cadrul legal şi normativ european și național privind protecția indicațiilor geografice, cât și protejarea denumirilor produselor cu IG, și au distribuit materiale informative utile în materie de proprietate intelectuală.

La eveniment au fost prezenți în jur de 30 de producători și fermieri locali, reprezentanți ai asociațiilor locale de producători, cât și ai autorităților administrative centrale, care au tangențe cu domeniul vizat.

Menționăm că participarea la eveniment a specialiștilor AGEPI se înscrie în lista activităților comune planificate de către AGEPI și „Centrul de consultanță în afaceri” în baza Acordului de colaborare semnat ieri, 19 august 2019.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților