[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini: „Este prioritar să construim relații bune cu mediul de afaceri”
25 Noiembrie

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini (FIA) din Republica Moldova. În cadrul întrevederii au fost puse în discuție principalele probleme cu care se confruntă mediul de afaceri din țara noastră, dar și soluțiile care ar putea redresa acest domeniu, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, membrii Consiliului FIA au venit cu un șir de recomandări pentru Guvern care ar diminua povara fiscală asupra businessului și ar facilita dezvoltarea afacerilor.

Șeful Executivului a reafirmat deschiderea Guvernului către toți cei care dezvoltă sau intenționează să-și deschidă afaceri pe teritoriul Republicii Moldova și le-a promis tot suportul necesar. „Este prioritar să construim relații bune cu mediul de afaceri și să oferim tot suportul pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate a acestuia. Vrem să atragem cât mai multe investiții care ar putea genera noi locuri de muncă pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Ion Chicu.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat și despre posibilitatea de revizuire a legii comerțului interior, dar și despre reforma justiției, pe care oamenii de afaceri și-o doresc a fi reală, complexă și sistemică. Lucru care ar oferi mai multă încredere investitorilor și-i va încuraja să activeze pe teritoriul țării noastre.

„Ne mișcăm rapid, dar corect pe segmentul reformării justiției. Suntem conștienți că dacă nu vom face ordine în acest domeniu, vor avea de suferit toate celelalte, în special economia și mediul de afaceri”, a menționat Ion Chicu.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților