[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru în Germania
27 Septembrie

În perioada 27 – 29 septembrie, prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru la Berlin, în cadrul căreia va participa în calitate de invitat la Forumul germano-român, alături de omologul său român, Marcel Ciolacu și cancelarul german Olaf Scholz.

Șeful Executivului va avea întrevederi cu Svenja Schulze, ministru federal pentru cooperare economică și dezvoltare, Michael Roth, președintele Comisiei politică externă a Bundestag-ului, Jens Plötner, consilier pentru politică externă și securitate al cancelarului, dar și cu un grup de deputați și oameni de afaceri din Germania.

Împreună cu prim-ministrul Dorin Recean, în Germania vor merge viceprim-ministrul, ministru al dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba și ministrul energiei, Victor Parlicov.

Oficialii de la Chișinău vor aborda oportunitățile investiționale ale țării noastre pentru atragerea oamenilor de afaceri germani, măsuri de consolidare a securității energetice, dar și promovarea produselor moldovenești pe piața din UE.

De asemenea, în discuții se va regăsi și procesul de aderare la Uniunea Europeană, susținerea Germaniei fiind deosebit de importantă în acest parcurs.

Inapoi la arhiva noutaților