[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prim-ministrul Dorin Recean a comemorat victimele războiului din Afganistan
15 Februarie

Aflat în vizită de lucru la Nisporeni, prim-ministrul Dorin Recean a depus flori la monumentul celor căzuți în războiul din Afganistan. Șeful Executivului a menționat că, 35 de ani în urmă, armata sovietică se retrăgea din Afganistan, locul unde peste 12 mii de tineri moldoveni, din toate regiunile Republicii Moldova, au fost trimiși să lupte într-un război nedrept. 301 din ei nu s-au mai întors acasă, iar alți 700 au fost grav răniți.

„Au îndeplinit cu onoare o misiune de război la mii de kilometri de casă, care le-a marcat pentru totdeauna viața. În această zi, cu un război nedrept al Rusiei împotriva Ucrainei, la hotarele țării noastre, trebuie să ne amintim din nou de daunele pe care le provoacă conflictele militare și cât de importantă este pacea care ne oferă stabilitate și prosperitate, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Astăzi, în toată țara, se desfășoară manifestații consacrate Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan. La Chișinău, au fost depuse flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și la Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.

Inapoi la arhiva noutaților