[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prezidențiale 2016! Observatorii Promo-LEX au constatat noi încălcări
6 Octombrie

Asociația Promo-LEX a prezentat astăzi raportul nr. 3 al Misiunii de Observare a Alegerilor Președintelui Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, perioada de monitorizare fiind 14 septembrie – 4 octombrie 2016. Observatorii au constatat mai multe încălcări ale potențialilor concurenți electorali și ale candidaților înregistrați oficial în cursă, inclusiv utilizarea resurselor administrative, informează CURENTUL.

Pavel Postica, șef al Misiunii de Observare, a comunicat, în cadrul unei conferințe de presă, că utilizarea resurselor administrative este o încălcare foarte gravă, deoarece acțiunea dată este interzisă în campanie.

„Pa parcursul perioadei de monitorizare au fost înregistrate cel puțin 20 de cazuri de utilizare a resurselor administrative. Marian Lupu – 13 cazuri, Igor Dodon – 3, Dumitru Ciubașenco, Inna Popenco, Iurie Leancă și Vasile Tarlev – cîte un caz. Reprezentanții administrației publice locale au fost implicați activ în timpul orelor de muncă”, a declarat el.

Potrivit expertului financiar Cornelia Călin, din totalul de grupuri de inițiativă – 11 au prezentat rapoarte financiare, 3 s-au retras inițial, iar 8 nu au avut toate documentele necesare pentru a se înregistra.

Totodată, în perioada monitorizării mijloace financiare pentru PPEM PPDA PPN PAS au fost donate de persoane juridice, pentru Roman Mihăieș, PSRM, PDM, Valeriu Ghilețchi, Silvia Radu și Vadim Brînzan au donat persoane fizice, iar donații de materiale au fost făcute pentru PSRM, Vadim Brînzan și Roman Mihăieș.

De asemenea, s-a constatat că cheltuielile cele mai mari au fost suportate, de către candidați, pentru publicitate și pentru transport.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților