[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prezentator TV, care s-a tratat de COVID-19: „La a 8-zi de spital, i-am scris soției… eu credeam că nu ies din spital…viu…”
7 Septembrie

Andrei Veleşcu, prezentator TV, a fost infectat cu noul virus – COVID-19. Astfel, pe pagina sa de Facebook, a dezvăluit experienţa sa, dar şi a transmis mesaj celor care nu cred că boala există, transmite CURENTUL.

„Prima zi, de dimineață am simțit o ușoară oboseală, care credeam că este de la dormit rău…însă peste câteva ore am simțit deja cum se ridică febra. Am verificat și era 37,2, zic asta nu e febră! Amețeala și slăbiciunile se făceau tot mai simțite. Eu dezvoltam versiunea că e de la „condiționer”, că „m-o tras curentul”, știți cum noi moldovenii le știm pe toate! Spre seară, eram în pat deja cu dureri mari de cap și piele. Oasele am început a le simți unul câte unul, dar mai ales genunchii! Sigur că am luat toată ziua Paracetamol, dar nu a ajutat, seara pe la 23:00 deja aveam 38.2 și din pat nu mă puteam scula. Pe la 01:00 deja era insuportabil de dureros, capul, pielea și oasele dureau. Dacă mă ridicam din pat, amețeam rău de tot. Soția deja îmi pregătise geanta pentru spital și de 3 ore mă ruga să telefonăm la 112. La 02:00, când abia mai dădeam semne de viață și nu exagerez, soția a telefonat la 112 și în 20 de min eram deja în drum spre Centrul COVID de la MoldExpo” – a spus el.

Prezentatorul a făcut atunci toate măsurările necesare: febră: 39,2; tensiune: 90/60 (mereu a fost cu 120/90); saturația oxigenului în sângelui: 92%; fluorografia plămânilor; analiza sângelui. I s-au luat probele pentru testul COVID şi a fost informat că e pozitiv. De asemenea, mai spune că starea sa devenea tot mai deplorabilă, ba chiar a căzut jos, încercând să se ridice din pat.

Andrei a dezvăluit cum au decurs acele zile. „A doua zi de spital și a treia de COVID, m-am trezit și mă simțeam bine. Îi spun medicului că mă simt mai bine, însă medicul m-a rugat să fiu tare și să nu cad psihologic. Atunci nu prea am înțeles de ce, dar zic ok. La a 4-a zi de spital, am început să mă simt mai rău…iar febră, dureri și slăbiciuni. Medicul meu mi-a spus că e în ordine, așa se manifestă această afecțiune. Am început un tratament mai agresiv, cu multe perfuzii și alte preparate. Nu vreau să indic ce preparate, pentru a nu duce în eroare și pentru a nu încuraja automedicația. La a 6-a zi de spital deja eram conectat la aparat de oxigen, căci fără el, aveam mari dificultăți de respirație… Desigur deja aveam pneumonie! La a 8-zi de spital, i-am scris soției că va găsi la mine în telefon un bilețel în care am scris tot ceea ce trebuie ea să facă…eu credeam că nu ies din spital…viu… La a 12-a zi de spital, am șters bilețelul, boala s-a retras…mă simțeam fizic mai binișor…însă psihic…nu știu de ce, nu mă puteam opri de plâns…și așa 2 zile a fost… La 18-a zi de spital, am făcut testul repetat și era negativ, seara am venit acasă” – a mărturisit el.

„Au urmat 10 zile de slăbiciuni și oboseală, tremura tot pe mine după o scurtă călătorie din cameră la balcon” – a adăugat el.

Totodată, prezentatorul a transmis un mesaj celor care nu cred că boala există:

„Nu vă doresc să treceți nici un minut prin ce am trecut eu… Din respect către cele peste 1000 de familii care și-au pierdut deja apropiații…din respect către cei care au trecut greu prin această boală…sau cel puțin din respect pentru medicii din centrele Covid din țară, care lucrează la limită, vă rog din suflet cel puțin nu comentați și nu răspândiți această ipoteză absolut greșită și iresponsabilă. Nu știți mâine ce va fi… Și DA, COVID-19 este și DA poate fi fatal, și DA – MEDICII SUNT ACUM persoanele de care depinde viitorul nostru… RESPECTAȚII și RUGAȚI-VĂ pentru medici!!! COVID-19 afectează mult psihologic…aici am avut un „medic” foarte bun…soția mea… Ea mi-a fost și îmi este îngerul păzitor…a răbdat și a luptat alături de mine… Îți mulțumesc scumpa mea soție…fără tine nu m-aș fi descurcat”.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților