[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prezența femeilor în politică – subiect de discuție în cadrul unui nou Hub Electoral
17 Octombrie

Provocările cu care se confruntă femeile atunci când vor să se implice în politică, precum și bunele practici inițiate în această privință au fost subiectul discuției unui nou Hub Electoral, transmite, CURENTUL.

Directorul Centrului pentru Implementarea Reformelor și membrul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, a menționat că educarea femeilor, în ceea ce țin competențele și abilitățile profesionale, trebuie educate încă din școală.

„Suntem convinși că nu este important genul, cât competența și abilitățile practice pe care le are omul. Egalitatea de gen este egală cu concurența. Noi vedem că în școli cele mai bune la învățătură erau fetele, dar în funcții importante au ajuns băieții. Ar trebui să dăm abilitățile necesare copiilor-fete pentru a compensa aceste iregularități. Trebuie să dăm mai multă încredere tinerilor care vin după noi. La alegerile parlamentare, care urmează să aibă loc, Legea impune o anumită prezență a femeilor pe listele de partid. Chiar și CEC va fi un filtru în acest sens. Dacă partidul nu dispune de această cotă de prezență a femeilor, el nu va fi înregistrat de CEC. Noi suntem convinși că pe viitor doamnele vor fi în funcții de conducere de stat”, a spus Iurie Ciocan.

Hub-ul este organizat de Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) cu suportul SUA prin programul USAID.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților