[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prevenirea și combaterea corupției discutate de conducerea Poliției de Frontieră și SPIA
18 Decembrie

La sfârșitul săptămânii trecute, factorii de decizie ai Poliției de Frontieră s-au reunit în ședință de lucru cu reprezentanții Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI (SPIA). Activitatea dată se înscrie în șirul de acțiuni, organizate în contextul marcării Zilei Internaționale Anticorupție, transmite CURENTUL.

Subiectul de bază al discuțiilor a vizat măsurile anticorupție inițiate și aplicate în cadrul Poliției de Frontieră, dar și evaluarea situației pe domeniul vizat.

În alocuțiunea sa, șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a menționat despre acțiunile Inspectoratului privind toleranța zero față de corupție și promovarea acestora în rândul angajaților. La fel, el a trasat noi sarcini către subdiviziunea specializată, Direcția Inspecție Efectiv, spre asigurarea integrității.

La rândul său, șeful SPIA, Anatolie Postică s-a expus asupra necesității de a fortifica conlucrarea între subdiviziunile MAI pentru asigurarea unui înalt grad de integritate al angajaților, precum și efectuarea măsurilor operative pentru documentarea cazurilor de corupție înregistrate.

De asemenea s-a apreciat faptul că, pe parcursul anului au fost organizate o multitudine de seminare de instruire privind combaterea corupției în cadrul MAI, informarea societății despre efectele negative ale corupției și distribuirea, în acest sens, a pliantelor informative în punctele de trecere a frontierei.

Datele statistice arată că în anul curent au fost inițiate, efectuate și verificate un total 232 de anchete de serviciu în privința angajaților Poliției de Frontieră, cu 161 anchete mai puține, comparativ cu anul precedent (393 anchete).

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților