[ X ]
[ X ]
[ X ]
Prețurile la carburanți continuă să scadă. Explicațiile ANRE
17 Februarie

Săptămâna curentă, în perioada 13-19 februarie, a urmat trendul scăderilor continue a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul atât la benzina COR 95, cât și motorina standard, informează CURENTUL.

Prin urmare, motorina standard înregistrează în ultimele trei săptămâni o ieftinire de 2,93 lei/litru, iar benzina COR 95 o ieftinire de 0,87 lei/litru.

Pentru următoarele trei zile, 03.02.2023-16.02.2023, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la nivelul de:

– 24,81 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 02 bani);
– 22,30 lei/litru – pentru motorina standard (- 04 bani).

Nivelul prețurilor la produsele petroliere depinde doar de evoluțiile pe piața internațională și este exclusă orice posibilitate din partea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora. Legislația actuală garantează că atât creșterile, cât și scăderile prețurilor de comercializare la benzină și motorină sunt în strictă corelare cu nivelul cotațiilor Platts pentru aceste produse.

Precizăm că toate cele 4 componente care stau la baza formării prețurilor pot fi vizualizate și verificate zilnic pe pagina oficială web: www.anre.md.

Inapoi la arhiva noutaților