[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pretorii sectoarelor Botanica și Buiucani vor fi sancționați
3 August

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat, astăzi, despre aplicarea sancțiunilor administrative pretorilor de Botanica și de Buiucani, pentru situația atestată în sectoare în ultima săptămână, subliniind totodată că vor urma și demiteri, informează CURENTUL.

În context, edilul a solicitat Direcției managementul resurselor umane să pregătească convocarea Comisiei de disciplină, pentru inițierea procedurilor respective.

Edilul s-a arătat nemulțumit de starea de lucruri create în parcuri, în week-endul trecut, în special la „Valea Trandafirilor”, când unii prestatori de servicii au venit cu anumite activități, în lipsa actelor permisive. Tot aici au fost constatate nereguli la capitolul salubrizare și construcții ilegale.

„Nu voi accepta ca pretorii să spună că nu sunt la curent cu lucrurile care se produc în sectorul pe care îl administrează. Murdărie în parcuri, scuaruri, în zonele verzi. Distracții dubioase, pentru că ele nu sunt legale și nu au acte permisive”, a declarat Ceban.

În context, Ceban a precizat că în lipsa unui conducător (pretor), atribuțiile sunt delegate adjuncților. Totodată, edilul a solicitat consilierului Tudor Gîrbu, responsabil de supravegherea domeniului locativ-comunal să perfecteze un orar privind aflarea responsabililor în teritoriu, dar și organizarea vizitelor inopinate din partea administrației municipale vizavi de lucrul pretorilor de sector.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților