[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președinția și CALM au semnat un acord. Ce presupune
1 Februarie

De Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală – astăzi, a fost semnat un Acord privind edificarea și dezvoltarea parteneriatului între Președintele Republicii Moldova și Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM), informează CURENTUL.

Șeful statului, Maia Sandu a declarat că Acordul va pune bazele unei colaborări de durată între instituția prezidențială și primari.

„Republica Moldova va deveni o țara prosperă numai dacă schimbarea spre bine se va face resimțită în fiecare sat și oraș. Dezvoltarea locală este cheia pentru a crește standardele de viață ale cetățenilor. Așteptările față de primari din partea locuitorilor sunt mari. Oamenii vor sa aibă apă, sistem de canalizare, drumuri, iluminare stradală – toate aceste lucruri sunt așteptate din partea primarilor. Primarii trebuie să aibă pârghiile necesare pentru a asigurarea dezvoltării localităților”, declară Sandu.

În același timp, Președintele țării a spus: „Noi trebuie să punem capăt nedreptăților, banii statului sunt banii cetățenilor. O să muncim împreună pentru ca abuzurile să înceteze”.

Președintele CALM, Tatiana Badan spune că, în această zi importantă pentru lucrătorii din Administrația Publică Locală, este pentru prima dată când autoritățile din teritoriu au onoarea să fie prezenți la o ceremonie comună cu șeful statului și de a semna un Acord în promovarea și dezvoltarea democrației în Republica Moldova. „Am vorbit astăzi despre acele momente când la 1 februarie primarii din Republica Moldova erau nevoiți să iasă în stradă să își ceară dreptul”, a declarat Badan.

Totodată, șefia CALM a comunicat: „Mă bucur că doamna Președinte are un interes major pentru a aduce fonduri la dezvoltarea localităților noastre. Sperăm că acest acord va veni în beneficiul tuturor autorităților locale, dar și al cetățeanului descurajat al Republicii Moldova”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților