[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele țării, la recepția oficială cu ocazia Zilei Independenței: „Am constatat reglementarea crizei politice acute”
28 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ţinut un discurs în cadrul Recepţiei oficiale oferite cu prilejul Zilei Independenţei Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, la evenimentul festiv au participat Președintele Parlamentului, Zinaida Grecianîi, Prim-ministru Maia Sandu, membrii Guvernului, deputați în Parlamentul RM, reprezentanți ai corpului diplomatic și ai societății civile.

„Am transmis sincere felicitări tuturor cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, menționînd faptul consolidării conducerii de vîrf a țării, spre deosebire de anii precedenți. Am constatat cu satisfacție reglementarea crizei politice acute, care a zguduit societatea noastră la începutul lui iunie, însă a fost rezolvată în mod pașnic, oferindu-ne șanse reale pentru dezvoltarea durabilă a țării. Am adus mulțumiri partenerilor noștri de dezvoltare pentru susținerea politică și economică a Republicii Moldova, iar poporului nostru i-am mulțumit pentru înțelepciune și bun simț, ceea ce a contribuit la tranziția democratică a puterii de stat. Totodată, am îndemnat cetățenii țării noastre și clasa politică să depunem împreună toate eforturile pentru a consolida independența și democrația în statul nostru. În cadrul discursului am accentuat cinci priorități de care trebuie să se preocupe guvernarea. Este vorba despre reforma justiției, drepturile omului și combaterea corupției, dezvoltarea economică și sporirea echității sociale, consolidarea neutralității și reintegrarea țării, promovarea unei politici externe echilibrate”, a scris Dodon.

Textul integral al discursului îl puteți citi Aici.

http://president.md/rom/discursuri/d-i-s-c-u-r-s-u-l-domnului-igor-dodon-presedintele-republicii-moldova-cu-ocazia-zilei-independentei-republicii-moldova

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților