[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele țării, despre conflictul de pe Nistru și cei implicați: „A fost o tragedie și o pagină neagră. Haideți să mergem înainte”
26 Februarie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră că evenimentele ce țin de conflictul armat de la Nistru din 1992 au fost o tragedie pentru R. Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Igor Dodon, a punctat că acele evenimente au fost și vor rămâne cea mai neagră pagină din istoria modernă a Republicii Moldova.

„Și cei de pe malul drept al Nistrului, ai noștri, nu sunt vinovați absolut cu nimic, ei au îndeplinit ordinele, ei au fost militari. Și acum să încercăm să dăm apreciere unei părți sau alteia, eu îi respect pe cei care au îndeplinit ordinele, mă refer la concetățenii noștri, că am avut o discuție chiar cu ei, dar acum trebuie să recunoaștem că este o tragedie și să vedem cum ne mișcăm mai departe, cum încercăm să reunificăm țara”, a spus Igor Dodon.

Totuși, șeful statului s-a abținut să spună care părți au fost implicate în acel conflict.

„Aceasta a fost o pagină neagră și este o tragedie. Haideți să mergem înainte”, a spus Președintele Dodon adăugând că îl interesează „cum rezolvăm această problemă (conflictul transnistrean) acum și asta este sarcina numărul 1 pentru orice politician și pentru orice conducător al țării”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților