[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele țării anunță despre instituirea restricțiilor mai dure în Soroca
8 Aprilie

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, anunță despre noi măsuri care vor fi impuse de mâine în Soroca, acolo unde este stabilită carantina, transmite CURENTUL.

Președintele a informat despre ce s-a discutat în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă.

„Până ieri, în total, au fost prelevate 5 100 de probe, iar cu cele de astăzi – circa 6 mii. La ANSP au fost prelevate 4 mii probe, restul la privat”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a menționat că, în locațiile cu focare, medicii sunt asigurați cu cazare din contul autorităților, hrană și transport.

Igor Dodon a informat despre restricții mai dure în Soroca.

„De mâine, se va introduce regimul cu permise pentru locuitorii din Soroca. Persoanele de peste 63 de ani au restricție de a ieși total din casă, cu excepția a 2 ore pe zi pentru cumpărături. Se interzice ieșirea în grup de maximum 2 persoane. Se interzice mai mult de 2 persoane în automobil”, a spus Igor Dodon.

De asemenea, Președintele informează că oficiile teritoriale ale ANOFM primesc documentele celor ce solicită ajutorul de șomaj. S-a decis ca documentele să poată fi trimise prin email pentru a nu face cozi la oficiile teritoriale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților