[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele și ministrul Sănătății, la Spitalul Feroviarilor. Ce au constatat
15 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a efectuat o vizită de inspectare la Spitalul Clinic de pe strada Gheorghe Cașu, 37, cunoscut în popor cu denumirea de Spitalul feroviarilor. Împreună cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a evaluat nivelul de pregătire al instituției de primirea pacienților în cazul în care numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus va crește, informează CURENTUL.

„Am constatat existența în spital a 250 de locuri și șase aparate pentru ventilarea artificială a plămînilor. În caz de necesitate, în blocul respectiv pot fi internate persoanele care sînt suspectate că ar fi infectate cu coronavirus. În cazul în care diagnoza cu COVID-19 se confirmă, pacienții vor fi transportați de urgență la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „T. Ciorbă” pentru tratament.

Am adresat mulțumiri administrației și personalului medical pentru dedicație și muncă sîrguincioasă întru binele oamenilor noștri. Mi-am exprimat încrederea că prin eforturi comune vom reuși să depășim această situație de criză”, a menționat șeful statului.

Cristina Gurez

received_656795525123633 received_805673396611155

Inapoi la arhiva noutaților