[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele și-a finalizat vizita oficială în New York: A fost una de succes
28 Septembrie
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a finalizat vizita oficială la New York, unde a avut loc Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, subliniind că a fost foarte productivă, informează CURENTUL.
„Pe parcursul a câteva zile am participat la zeci de întruniri în format bilateral și multilateral, inclusiv întrevederi cu președinții a șapte state (SUA, Turcia, România, Bulgaria, Kazahstan, Estonia și Letonia). Am avut o discuție foarte productiva cu Secretarul General al ONU, adjunctul Secretarului de Stat al SUA, reprezentanții organizațiilor evreiești. Am participat cu un discurs la Forumul politic pentru Obiectivele Dezvoltării Durabile și am discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din SUA”, a scris șeful statului.
Președintele a menționat că evenimentul-cheie l-a constituit discursul rostit de la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul căruia a comunicat despre cele mai actuale aspecte ale vieții politice și sociale a Republicii Moldova.
„Consider această vizită drept una de succes in cadrul căreia ne-a reușit să promovăm interesele și aspirațiile Republicii Moldova pe arena internațională”, a conchis Dodon.
Cristina Gurez
Inapoi la arhiva noutaților