[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: „Începând cu 2 martie 1992, statul nostru a deschis o nouă pagină a relațiilor cu alte state și popoare”
2 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susține că ziua de 2 martie 1992 a fost consemnată pentru totdeauna în istoria statului nostru, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, „în această zi, Republica Moldova nu numai că a fost primită în marea familie a Organizației Națiunilor Unite, dar a și obținut recunoașterea plenară ca subiect al dreptului internațional, a obținut posibilitatea de a fi participant cu drepturi depline la relațiile internaționale în vederea edificării păcii și prosperării în întreaga lume”.

„Începând cu 2 martie 1992, statul nostru a deschis o nouă pagină a relațiilor cu alte state și popoare nu doar din Europa, ci și din întreaga lume.

Totodată, anul 1992 a fost umbrit de evenimentele sinistre de pe Nistru, care au răpit sute de vieți, au distrus destinul a mii de oameni. În prezent, cu 26 de ani mai târziu, noi continuăm să rămânem ostatici ai conflictului transnistrean nesoluționat, care împiedică dezvoltarea statului nostru comun – Republica Moldova.

Noi nu putem, și nici nu este corect, să trăim la infinit prin trecut, să fim prizonierii învinuirilor reciproce și ai unor temeri false”, a scris șeful statului.

Totodată, Igor Dodon a menționat că astăzi în această lume ce se schimbă fulgerător, apar noi provocări și amenințări, inclusiv în domeniul asigurării securității.

„Astfel, nici țara noastră nu va putea să rămână într-o parte de la aceste procese. Pentru ca să nu cădem iar victime ale confruntării forțelor interne și externe, noi trebuie să apărăm cu fermitate interesele noastre naționale, să promovăm o politică externă înțeleaptă și echilibrată. Noi trebuie să ne ațintim privirile în viitor. Doar așa, țara noastră, poporul moldovenesc, vor putea să ocupe un loc decent în marea familie a Organizației Națiunilor Unite”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților