[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele RM: „Decizia Guvernului și Parlamentului, de a nu participa la ședința CSS, e stranie”
29 August

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a preîntâmpinat reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM), dar și ai Guvernului Republicii Moldova, ca dacă doresc să boicoteze ședințele Consiliului Suprem de Securitate (CSS), atunci el va fi obligat să modifice componența CSS. Decizia vine după ce, astăzi, reprezentanții Guvernului și Parlamentului din CSS, au refuzat să participe la ședință, informează CURENTUL.

Igor Dodon a calificat decizia Guvernului și Parlamentului, de a nu participa la ședința CSS, drept – stranie.

„Astăzi au fost incluse mai multe subiecte pe ordinea de zi a ședinței CSS. Subiectul legat de declararea vicepremierului rus, Dmitri Rogozin – persoana non-grata era al cincilea din „diverse”. Au fost trei subiecte de bază și „în diverse” au fost 5 subiecte. Trebuiau să vină cu argumente clare de ce a fost luată o astfel de decizie. Faptul că nu au avut curajul să vină la ședință CSS confirmă suspiciunile noastre că decizia a fost una politică, care nu are argumente legale și că a fost o decizie care are scopul de înrăutățire a relațiilor bilaterale cu FR. Nu exclud că a fost o decizie dictată de partenerii PDM de peste ocean. Eu nu-l apăr pe Rogozin, dar apăr interesele naționale ale RM și sunt pentru restabilirea relațiilor cu FR”, a precizat șeful statului.

Igor Dodon a anunțat că, în cazul în care Guvernul și Parlamentul nu vor participa la ședințele CSS, atunci va modifica componența. „Formarea componenței CSS și regulamentul formării acestuia se formează și se aprobă prin decretul Președintelui RM. Zile următoare vom numi următoarea ședință a CSS și dacă nu doresc să vină – vom discuta fără ei, lăsați-i să boicoteze. Noi vom scoate la iveală subiectele de interes național, vom informa presa și cetățenii”, a precizat Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților