[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele Republicii Federale Germania a adus pachetul în valoare de 10 milioane de euro: Vom pune la dispoziție și expertiză
29 Septembrie

„Germania este dispusă să investească în Republica Moldova. Unii din antreprenorii care mă însoțesc au creat aproximativ 9 mii de locuri de muncă în Moldova. Nu este capătul de drum al unei evoluții, trebuie să ne încurajeze să întreprindem pași și mai puternici”. Declarațiile aparțin Președintelui Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, care se află într-o vizită la Chișinău, informează CURENTUL.

Președintele Republicii Federale Germania a spus că nu este într-o primă vizită la Chișinău, a mai fost acum 5 ani – în funcția de ministru de externe.

„Sunt convins că succesul schimbărilor sociale se vor propaga și în afara țării. Schimbările sociale și politice trebuie să fie susținute și de o economie puternică”, a precizat Frank-Walter Steinmeier.

„Doamna Sandu trebuie să știți că beneficiați de un sprijin politic din Germania”, a mai declarat oficialul.

Totodată Președintele Republicii Federale Germania a comunicat că a adus pachetul în valoare de 10 milioane de euro – „prin care vom pune la dispoziție și expertiză, pentru că știm că atunci când e vorba de a dezvolta sectorul public este nevoie de expertiză”, a precizat oficialul.

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit despre așteptările statului moldovean de la Germania.

„Noi avem așteptări mari. În primul rând ne dorim să îmbunătățim cooperarea economică. Avem nevoie de sprijin ca să reformăm sistemul – de oamenii care participă în schemele de corupție. Este o agendă ambițioasă, dar suntem determinați să reușim”, a susținut șeful statului.

De menționat că, în această după amiază, la Chișinău, va avea loc și un Forum economic moldo-german.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților