[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele „Renaștere”: Guvernarea consideră că banii din buget sunt mai necesari pentru „oamenii buni”, iar pensionarii vor supraviețui cumva
14 August

Republica Moldova are suficiente fonduri în buget pentru indexarea integrală a pensiilor, dar partidul de guvernare preferă să le cheltuiască în alte scopuri. Declarații în acest sens au fost făcute de Natalia Parasca, președinte interimar al Partidului „Renaștere”, informează CURENTUL.

Politiciana a subliniat că, potrivit legii, indexarea pensiilor ar trebui să acopere valoarea inflației pentru anul precedent. În 2022, prețurile au crescut cu 30%, dar Guvernul a indexat pensiile doar cu 15%. Mai mult, zilele trecute, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, a spus că în buget nu există bani pentru reindexare.

„Domnul ministru ar putea fi crezut, însă… Același guvern majorează de mai multe ori salariile miniștrilor și ale personalului din ministere. Acum miniștrii noștri primesc peste 50 mii de lei, iar simplii funcționari din ministere primesc de la 20 mii și mai mult. Același Guvern mărește bugetul militar cu 600 de milioane de lei. Apropo, aceste cheltuieli bugetare sunt clasificate. Noi nu vom ști niciodată cine și cum vor fi cheltuite aceste fonduri colosale”, a menționat ea.

Natalia Parasca a amintit că, doar în 2022, bugetul Parlamentului a crescut cu aproape 24 de milioane de lei, cel al Guvernului – cu 8 milioane de lei, iar cel al Curții Constituționale – cu 3 milioane de lei, iar în Guvern au fost angajați zeci de specialiști noi, cu salarii de 35-40 de mii de lei, care se vor ocupa exclusiv de integrarea europeană.

„După cum vedeți, există fonduri în bugetul Republicii Moldova, iar fondurile sunt colosale! Dar această guvernare, PAS și Maia Sandu consideră că banii din buget sunt mai necesari pentru „oamenii buni”. Iar pensionarii vor supraviețui cumva, așa cum au supraviețuit și până acum”, a conchis președintele Partidului „Renaștere”.

Inapoi la arhiva noutaților