[ X ]
[ X ]
[ X ]
Președintele raionului Ungheni a fost suspendat din funcție, în urma unui proces contravențional intentat de CNA
17 Martie
Curtea de Apel Bălți l-a suspendat din funcție, pentru o perioadă de 3 luni,  pe președintele raionului Ungheni, vizat într-un dosar contravențional de depășire a atribuțiilor de serviciu, transmis în judecată de Direcția Generală Teritorială Nord a Centrului Național Anticorupție. Prin decizia din 16 martie curent, instanța a menținut hotărârea Judecătoriei Bălți, din data de 2 noiembrie 2022, care l-a recunoscut vinovat pe președintele raionului Ungheni de săvârșirea contravenţiei, prevăzute de art. 313 Cod contravenţional şi i-a aplicat o amendă în mărime de 1500 de lei cu privarea de dreptul de a deţine funcția pe un termen de 3 luni.

Precizăm că, pe 20 mai 2022, în Registrul cu privire la infracţiuni şi incidente al DGT Nord a CNA a fost înregistrată sesizarea șefului Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat cu privire la pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Consiliului raional Ungheni, la numirea în funcția de director al IMSP „Spitalul raional Ungheni” a cet. Vladimir Popovici. Conform hotărârii Comisiei de concurs, în pofida faptului că Popovici Vladimir a obținut punctajul maxim în cadrul concursului, acesta nu a fost desemnat câștigător din lipsa votului majoritar al membrilor comisiei, precum și a nevalidării concursului. Contrar hotărârii Comisiei de concurs, președintele raionului Ungheni însă l-a numit pe Vladimir Popovici în funcția de director al IMSP „Spitalul raional Ungheni”, pentru o perioadă de 5 ani.

În urma examinării cazului, DGT Nord a CNA a constatat că, prin acțiunile sale, președintele raionului Ungheni a comis contravenția, prevăzută la art. 313 Cod contravențional – excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu,  cauza contravențională fiind expediată judecată.

Inapoi la arhiva noutaților